Śledź w zalewie octowej

Śledź w zalewie octowej
Cebulkę pokroić w paseczki, zagotować w wodzie z octem i przyprawami, wystudzić, śledzie oczyścić, pokroić na dzwonka, zalać zalewą, podać z zalewą, podawać z ziemniakami lub z pieczywem na zimno na zakąskę.

Składniki:
1 kg śledzia solonego,
2 szklanki wody,
1 szklanka octu,
ziele angielskie,
listek laurowy,
cebula,
cukier,
sól.

{jcomments on}

One thought on “Śledź w zalewie octowej”

  1. Śledz to ryba często goszcząca na moim stole. Ma w sobie coś. Najbardziej lubię śledzia w śmietanie z cebulką, bo babcia mnie przyrządzała w ten sposób. Bardzo smaczna i pożywna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *