Śledź w pomidorach

Śledź w pomidorach
Cebulę pokroić w talarki, wrzucić na patelnię z gorącym olejem i zeszklić. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Śledzie zawinąć w „ślimaki”, spiąć używając wykałaczek. Ułożyć je na półmisku i zalać przestudzonym sosem pomidorowym. Skropić sokiem z cytryny, udekorować natką pietruszki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Składniki:
1 kg śledzi (matiasy),
70 dkg cebuli,
5 łyżek koncentratu pomidorowego,
1 szkl. oleju,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sok z cytryny,
natka pietruszki.

 {jcomments off}

One thought on “Śledź w pomidorach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *