Kategoria: Kulinaria

Śledź w pomidorach

Śledź w pomidorach Cebulę pokroić w talarki, wrzucić na patelnię z gorącym olejem i zeszklić. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Śledzie...

Czytaj więcej

Śledzie marynowane

Śledzie marynowaneOczyszczone i dobrze wymoczone śledzie sfiletować, usunąć kręgosłupy i ości, pokrajać na dość drobne kawałki. Chrzan marchew i cebulę obrać, opłukać i pokrajać w talarki. Szklankę wody zagotować z octem,...

Czytaj więcej

Śledzie marynowane II

Śledzie marynowane II Śledzie oczyścić i wymoczyć, obrać ze skórki sfiletować, usunąć kręgosłupy i ości. Ocet zagotować z wodą, dodając cukier, szczyptę soli i wszystkie przyprawy. Włożyć filety śledziowe, pogotować przez ok. 5...

Czytaj więcej

Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańskuŚledzie przygotowywać jak śledzie w oliwie I. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, wymieszać z pokrajanymi w paseczki korniszonami, posiekaną natką pietruszki, ketchupem, oliwą i przyprawami....

Czytaj więcej

Śledzie w majonezie

Śledzie w majonezieŚledzie pokroić, skropić sokiem z cytryny, zalać 2 łyżkami oliwy. Majonez zmieszać ze śmietaną, dodać pokrojone jabłko. Na półmisek wylać sos, ułożyć śledzie, polać sosem, posypać piórkami cebuli, ozdobić...

Czytaj więcej

Śledzie w marynacie

Śledzie w marynacieSkładniki marynaty zagotować, a następnie ostudzić. Śledzie umyć i oczyścić. Posolić je, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Nie należy ich smażyć zbyt długo, tylko do leciutkiego...

Czytaj więcej

Śledzie w oleju

Śledzie w oleju Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie w ciągu 10 – 12 h, zmieniając wodę w razie potrzeby, wyfiletować na osiem płatów, wybrać z ości, zdjąć skórkę, ułożyć na półmisku i skropić octem. Cebulę obrać, pokroić w...

Czytaj więcej

Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanieFilety namocz w zimnej wodzie. Po 2 – 3 h wyjmij, osusz, a każdą połówkę podziel na 4-5 części. Umyte jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę oczyść i posiekaj. Jabłko i cebulę wymieszaj...

Czytaj więcej

Śledź w zalewie octowej

Śledź w zalewie octowej Cebulkę pokroić w paseczki, zagotować w wodzie z octem i przyprawami, wystudzić, śledzie oczyścić, pokroić na dzwonka, zalać zalewą, podać z zalewą, podawać z ziemniakami lub z pieczywem na zimno na...

Czytaj więcej

Śledzie a la Milanówek

Śledzie a la Milanówek W rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę, dodaj cukier i chwilę smaż, ciągle mieszając. Wlej ocet, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy...

Czytaj więcej
Ładuję

Kategorie

Brak wpisów

Niestety, nie znaleziono żadnych wpisów. Dostosuj kryteria wyszukiwania i spróbuj ponownie.

Google Map niezaładowana

Niestety, nie można załadować Google Maps API.

Tagi

Najnowsze

Galeria

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close